Megkezdődött a toborzás a magyarországi bmw gyárba

Körülbelül ezerfős alkalmazotti létszámmal terveznek a debreceni BMW-gyárnál .
Az első hét főt már fel is vette a társaság.

Már hét munkatársa van a BMW Group jövőbeni debreceni gyáregységének - közölte Salgó András, a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a Világgazdasággal. 

Az első pozíciókat a humán erőforrás és a humánerőforrás-marketing területén töltötték be, így már folyamatosan keresnek is új munkatársakat, egyelőre 18 munkakört hirdettek meg.
Ezek között van egyebek mellett adózási, média-, könyvviteli, folyamattervezési, toborzási és környezetvédelmi szakembereknek kiírt pozíció.

Salgó András úgy értékelt, hogy a toborzás és a munkatársak felvétele az előzetes terveknek megfelelően halad.

A gyárépítés első munkálatai 2020 tavaszán indulnak meg, tehát kezdetben a szakértői és a menedzseri munkakörök betöltésére fókuszálunk.

Minden további új munkakör a megfelelő időben kerül majd fel a karrieroldalunkra – fogalmazott.
A már leszerződött dolgozók Debrecenben, valamint Münchenben töltik a képzési idejüket.

A tervek szerint mintegy ezer főt foglalkoztatnak majd a kezdéskor, később pedig tovább bővülnének. Éves szinten körülbelül 150 ezer autó előállítására lesz képes az üzem.

A kormány több mint 135 milliárd forint közpénzt hagyott jóvá a kormány a debreceni BMW gyár területéhez kapcsolódó út-, vasút- és infrastruktúra építésre. Hivatalos állami közlés nem volt a direkt a bajor márkának nyújtott támogatásról, de azt 20 milliárd forintra becsülik.

Forrás: vg.hu